Service & Support Forum forside
 
 
Følg os på LinkedIn
Besøg os på Facebook
Print Kontakt
Områder
 

25.01.2019

The Phoenix Project - til teambuilding, dialog og samarbejde

IT og Digitaliseringsafdelingerne i Frederikshavn Kommune skulle i december på fælles seminar for at arbejde med social kapital. 32 medarbejdere deltog, og de fik i den grad noget med sig hjem. Westergaard blev engageret til at facilitere seminaret, og simulationsspillet ”The Phoenix Project” blev valgt som redskabet.

Spillet handler om, hvordan man går fra kaos til kosmos gennem implementering af DevOps. Spillet sætter fokus på LEAN-elementerne i DevOps, f.eks. flow i processer, spildt arbejde, visualisering af opgaver, kanban-prioritering m.m.

Med de samme udfordringer i bagagen, som så mange andre IT-afdelinger – siloer, besværligt samarbejde og tværfaglig kommunikation - gik deltagerne til spillet med en god blanding af skepsis og nysgerrighed. Spillene blev afviklet over 4 runder, som hver bød på refleksion over udfordringerne og inspiration til forbedring af processer, projektstyring og prioritering af opgaver - gennem visualisering og kanban boards.

Frustration og kaos var åbenlys i starten, men udviklingen var tydelig fra runde til runde. Langsomt, men sikkert, kom paraderne ned, og de nye færdigheder taget i brug. Alle tre hold blev kontinuerligt bedre og bedre til at skabe overblik og flow, og forståelsen voksende for andres arbejde og ansvar.

- Alle gik fra frustration i starten til kontrol og engagement. Vi har fået meget med os hjem omkring samarbejde og processer og ikke mindst erfaret, at synliggørelse af opgaver og ressourcer er vigtigt. Vi har allerede besluttet at indføre kanban boards fra 2019, fortæller Lars Sørensen, IT driftschef.

Vil du høre mere? Kontakt Steen Sverker på tlf. 2556 1236 eller e-mail SSN@Westergaard.DK

Læs mere her

 

 

 

 

Læs alle nyheder ...

Siden hentes. Henter siden ...
data