Service & Support Forum forside
  Her er du:   Kurser  >  ITIL® 4
 
Følg os på LinkedIn
Besøg os på Facebook
Print Kontakt
 
 

ITIL® 4 er på vej

Det er 11 år siden ITIL® V3 blev lanceret. Med ITIL® 4 bringes ITIL® up to date, og den sætter bl.a. fokus på værdistrømme, agile metoder og digital transformation.

Se her hvad ITIL® 4 er, hvordan lanceringen kommer til at forløbe, og hvilke muligheder, du får.

ITIL 4 arkitektur

Med ITIL 4 siger vi farvel til ITIL Lifecycle, som erstattes af ITIL 4s Service Value System.

ITIL 4 arkitektur ©Westergaard A/S

Klik for større billede

Illustration af ITIL 4s Service Value System ©Westergaard  

Hvordan bliver du certificeret i ITIL® 4?

Med ITIL® 4 halveres antallet af kurser og certifikater fra tolv til seks, som du kan se i skemaet herunder. Udgangspunktet er et nyt ITIL® Foundation-certifikat, og herfra kan du gå i to retninger.

Managing Professional-retningen er for specialister. Den har fire certificerende kurser, og tager du alle fire, får du et Managing Professional-certifikat.
Strategic Leader er for ledere. Den har to certificerende kurser, og tager du begge certifikater får du et ITIL® Strategic Leader-certifikat.

Har du både Managing Professional- og Strategic Leader-certifikaterne, kvalificerer du dig til ITIL® Master.

ITIL 4 kursusoversigt

Klik for større billede

Hvordan kommer du fra ITIL® V3 til ITIL® 4? 

For de mange, der er certificeret på ITIL® V3, bliver der tre overgange til ITIL® 4.

Du kan starte med ITIL® 4 Foundation og arbejde dig opad i skemaet til de certifikater, du ønsker. ITIL® 4 Foundation lanceres i 1. kvartal 2019.

Har du allerede et ITIL V3 Foundation certifikat kan du tage et  en-dags ITIL® 4 Foundation Bridge kursus.

Hvis du er ITIL® V3 Expert, eller hvis du har samlet 17 ITIL® V3 point, kan du tage et transition-kursus, som fører direkte til et Managing Professional-certifikat. Dette kursus og de fem videregående kurser forventes lanceret i 2. halvår 2019.

Hvad gør Westergaard?

Vi leverer ITIL® 4 Foundation fra lanceringsdatoen den 28. februar 2019. Vi vil som altid undervise på dansk og med vores egne danske undervisningsmaterialer.

De fem videregående kurser og transition-kurset leverer vi i 2. halvår 2019 i den takt, de bliver lanceret, ligeledes på dansk og med danske undervisningsmaterialer.

Det varer en rum tid, før de videregående ITIL® 4 kurser lanceres, og det vil derfor fortsat være ITIL® V3 Lifecycle- og Capability-kurserne, du skal satse på, når du vil videreuddanne dig. Disse kurser er fortsat fagligt relevante, og de er med transition-kurset samtidig en effektiv genvej til ITIL® 4.

I perioden indtil alle ITIL® 4 kurser er på plads, udbyder vi et fuldt program af ITIL® V3 Lifecycle- og Capability-kurserne.

 

Spørgsmål?? 

Har du spørgsmål, eller vil du vide mere, bedes du kontakte Ole Westergaard på OW@Westergaard.DK, eller Caspar Miller på CM@Westergaard.DK.

Information!!

Vi vil løbende informere om ITIL® 4 her på siden, i vores nyhedsbreve, på Westergaards LinkedIn company page, og i vores LinkedIn gruppe Service Desk og IT Service.

ITIL® Foundation, ITIL 4 edition

ITIL® Foundation, ITIL 4 edition

Bogen "ITIL® Foundation, ITIL 4 edition" er udkommet og kan bestilles her.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ITIL V3 Roadmap

Her kan du se, hvor mange point dine ITIL V3 kurser har givet, og hvor du kan komme videre

Roadmap V3

ITIL Roadmap - klik for at forstørre

 

 

 

 

 

Siden hentes. Henter siden ...
data