Service & Support Forum forside
  Her er du:   Kurser  >  Om ITIL®  >  ITIL Core litteratur
 
Følg os på LinkedIn
Besøg os på Facebook
Print Kontakt
 
 

Litteraturen til ITIL® Best Practice


ITIL baserer sig på et livscyklus perspektiv, og er delt op i fem dele. Alle dele er afhængige af hinanden, og fortsætter i en service management cyklus:


Service Strategy

Service Strategy bogen giver læseren vejledning i hvordan man designer, udvikler og implementerer Service Management – ikke kun som en organisatorisk kompetence, men også som et strategisk aktiv. Bogen giver vejledning om, hvad strategiske aktiver er, og hvordan strategi kan implementeres igennem service livscyklussen: Design, Transition, Service Operation og Continual Improvement.

Bogen har desuden til hensigt at hjælpe organisationer med at sætte mål og forventninger for deres ydelser over for både deres kunder og marked, samt at identificere, vælge og prioritere mulighederne. Service Strategy handler om at sikre at organisationer er i stand til at håndtere de omkostninger og risici, der er forbundet med deres service porteføljer, og sikre at de er gearet til både operationel effektivitet og ekstraordinære præstationer.

Køb bogen her

Service Design

Service Design bogen giver vejledning om design og udvikling af både Services og Service Management processer. Den dækker designprincipper og -metoder til at omdanne strategiske mål (fra Service Strategy) til porteføljer af services og service aktiver. Service Design dækker både nye og ændrede services.

Køb bogen her

Service Transition

Service Transition bogen giver vejledning om udvikling og forbedring af Service Management kompetencer for at kunne overføre nye og ændrede Services til Service Operations, dvs. overføre designede og udviklede løsninger til produktionsmiljøet. Den forklarer også, hvordan kravene til forretningsmæssige resultater fra Service Strategy effektivt realiseres i Service Operations, samtidig med at der er styr på risikoen for at fejl og driftsforstyrrelser.

Service Transition vejleder om Release Management, Program Management, Risk Management, samt i hvordan man styrer komplekse problemer i forbindelse med ændringer af Services og Service Management processer.

Køb bogen her

Service Operation

Service Operation bogen giver vejledning i styring og drift af Services ved at beskrive, hvordan man opnår høj effektivitet og kvalitet i leverance og support af services, for at skabe størst mulig værdi for kunden og serviceleverandøren. Service Operation er en kritisk kompetence, og bogen gør meget ud af, hvordan man vedligeholder stabiliteten i driften af services - både reaktiv og proaktiv styring. Service Operation har bl.a. til formål at give IT-ledere mulighed for at træffe bedre beslutninger indenfor områder, som tilgængelighed af services, regulering af efterspørgsel, optimering af kapacitetsudnyttelse, planlægning af drift samt problemløsning.

Køb bogen her

Continual Service Improvement (CSI)

Bogen giver vejledning i at skabe og vedligeholde værdi for kunder ved bedre design, transition (overgang) og drift (operation) af services. Den indeholder vejledning i Quality Management, organisatorisk forandringsledelse og Capability Improvement, og har til formål at hjælpe organisationer med gradvist at realisere omfattende forbedringer i servicekvalitet, operationel effektivitet og forretningskontinuitet. Der er også en vejledning i, hvordan forbedringsindsatsen fra denne bog kobles sammen med Service Strategi, Design og Transition. Forandringsmetoden er baseret på ”Plan, Do, Check, Act” (PDCA) modellen, som denne beskrives i ISO/IEC 20000 standarden.

Køb bogen her

Top

 

ITIL Best Practice Lifecycle

© Crown copyright 2011 Reproduced under licence from The Cabinet Office

Du kan finde de 5 Corebøger samlet til en fordelagtig pris her:

ITIL 2011 Core books

Siden hentes. Henter siden ...
data