Service & Support Forum forside
  Her er du:   Kurser  >  Om ITIL®  >  Vejen til ITIL uddannelse
 
Følg os på LinkedIn
Besøg os på Facebook
Print Kontakt
 
 

Vejen til ITIL® uddannelse

 

Indhold
på denne side:

ITIL Roadmap
Pointsystemet
Basiskurser
Grundkurset

Videre med ITIL

Specialisering og avancering - Lifecycle og Capability
ITIL i praksis
ITIL practitioner
Bliv ITIL Expert
ITIL specialistuddannelser - rollebaseret Intermediate uddannelse
Sammensæt din egen uddannelse - skema

 

ITIL Best Practice er omfattende, og kursusudbuddet er stort. Siden maj 2007 har vejen til ITIL uddannelse bestået af Basiskurser, Lifecycle kurser (ét for hver af de 5 ITIL kernebøger), Capabilities kurser (praktiske disciplin-kurser), samt kurset Managing Across The Lifecycle, der for enden af vejen samler de to grene til certificeringen "ITIL Expert".

ITIL® Roadmap

Strukturen er enkel: Foundation-kurset danner grundlag for videregående (Intermediate) uddannelse, der dækker to grene:

  • Lifecycle-kurser, som hver dækker én Lifecycle bog og fokuserer på de ledelsesmæssige og strategiske aspekter af ITIL-implementeringer
  • Capability-kurser, som er tværgående og fokuserer på roller og processer samt praktisk implementering af ITIL i en organisation.

Du kan vælge kurser på kryds og tværs, helt i tråd med dit behov.

Westergaards basiskurser supplerer de certificerende ITIL-kurser og skaber ekstra værdi i form af overblik og praktiske øvelser. 

Se ITIL Roadmap her

Pointsystemet

Hver ITIL-certificering giver et antal point (se herover). Disse point akkumuleres, og når du har samlet 17 point, kan du, med en godkendt fordeling af kurser over de 2 grene, tage MALC-kurset, som giver 5 point. Med bestået eksamen vil du være Expert, som er den højeste teoretiske certificering inden for ITIL.

ITIL Master certificeringen er en praktisk, casebaseret certificering henvendt til ITIL Experts med stor implementeringserfaring. Kontakt os for yderligere oplysninger, hvis du er interesseret.

Top

Basiskurser

En generel ITIL introduktion efterspørges ofte til ledergruppen og den brede medarbejdergruppe i en IT afdeling. Westergaard tilbyder:

  • ITIL Overblik: et 1-dags kursus, som giver et overordnet overblik over ITIL Livscyklussen.
  • Apollo 13 - an ITSM case experience: et 1-dags kursus, hvor spillet bruges som et redskab til at lære. Kan blandt andet introducere ITIL, teste egne ITIL processer og træne egne ITIL roller. Kan både bruges før ITIL projektet starter, eller som kick start, når det teoretiske fundament er på plads. 

Grundkurset

Hvis man skal arbejde med ITIL, indgå i et ITIL projekt eller uddanne sig videre inden for ITIL Best Practice, skal man starte med grundkurset " ITL Foundation":

  • ITIL Foundation: et 3-dages kursus med mulighed for certificering, der giver grundlag for at arbejde med ITIL livscyklussen.

Top

Videre med ITIL®

Vil du gerne arbejde professionelt med ITIL? Overvejer du at påtage dig en ITIL-nøglerolle i din afdeling? Så er Lifecycle- og Capability-kurserne næste naturlige skridt, efter du har været på ITIL Foundation. På  Lifecycle- og Capability-kurserne lærer du, hvordan du kan bruge ITIL til at opbygge og styre it-processerne i din afdeling.

Du får mulighed for at specialisere dig indenfor en eller flere grene af ITIL, og hvis du virkelig vil mestre samspillet mellem faser, processer og funktioner i ITIL og kunne relatere dem frit til hinanden, kan du bygge ovenpå intermediate-kurserne og blive ITIL Expert.

Der er flere veje til at blive ITIL Expert. Vi kan rådgive dig om, hvilke intermediate-kurser der bedst hjælper dig i din nuværende eller fremtidige rolle i din virksomhed.

Specialisering og avancering - ITIL Lifecycle og Capability

Vil du dybere i stoffet, kan du frit vælge blandt alle Intermediate (videregående) kurser.

  • Lifecycle kurserne fokuserer på overordnet udvikling og implementering af processer samt de ledelses- og styringsmæssige aspekter i en ITIL-verden. Lifecycle kurserne tager udgangspunkt i ITIL’s 5 livscyklusbøger og giver en dybegående teoretisk, strategisk og ledelsesorienteret viden inde for disse.

Læs mere om Lifecycle her

  • Capability kurserne klæder dig på til at anvende ITIL i dagligdagen og giver dig praktisk viden og færdigheder lige til at bruge i det daglige arbejde. Capability giver en praktisk tilgang til ITIL.

Læs mere om Capability her

Når du har samlet tilstrækkelig viden og kompetencer fra de valgte intermediate kurser, kan du via kurset Managing Across the Lifecycle opnå certificeringen ITIL Expert, som er ITIL’s højeste teoretiske niveau. Efter dette højeste teoretiske niveau, kan man gennem praktisk erfaring gå videre imod titlen ”ITIL Master”.

 Top

ITIL® i praksis

K​onkret implementering af ITIL-processer i din egen organisation

ITIL i praksis er for specialister, der kan ITIL-teorien og har certifikaterne, og som vil skabe processer, der dur. Processer, som kan realisere målet om at levere bedre IT-service til lavere omkostninger.

Du får redskaberne til at skabe operationelle processer, processer der kan eksekveres. Og du lærer, hvordan du med dit service management system kan understøtte, at processen faktisk følges.

Se kursusbeskrivelsen

 Top

ITIL practitioner

Hvordan man forbedrer det, man har

Kurset udbygger og operationaliserer processen for Continual Service Improvement / CSI, og du lærer, hvordan man forbedrer eksisterende organisationer, processer og værktøjer

Se kursusbeskrivelsen

 Top

Bliv ITIL Expert

Har du opnået i alt 17 point indenfor Foundation- og Intermediatekurserne, kan du deltage på kurset Managing Across the Lifecycle. Dette kursus samler trådene fra dine Intermediatekurser og giver dig det brede og dybe overblik over hele ITIL. Efter bestået eksamen bilver du automatisk certificeret ITIL Expert.
Du kan blive Expert på mange måder. Vi har samlet et overblik over nogle af mulighederne her

Læs mere om ITIL Expert

Læs mere om MALC

Læs mere om Pointsystemet og ITIL Roadmap her

ITIL Specialistuddannelser - rollebaseret Intermediate uddannelse

Har du behov for specialistuddannelse, men ikke nødvendigvis en fuld ITIL Expert uddannelse? 

Med baggrund i vores indgående viden om de enkelte kurser samt vores mangeårige erfaring fra IT-organisationer i Danmark, har vi sammensat en række uddannelser baseret på IT-specialistroller.

Hvert af de i alt 9 kurser indenfor ITIL Lifecycle og ITIL Capability kan kombineres på kryds og tværs, så de dækker ethvert ITIL uddannelsesbehov.

Vi har lavet et skema med rollebaserede ITIL-uddannelser og beskrivelser af forskellige roller, for at hjælpe dig med at vælge de rette kurser. 

Læs om rollebaseret ITIL uddannelse her

Sammensæt dig egen uddannelse

Nedenstående skema viser hvordan du kan kombinere de forskellige ITIL Intermediate kurser, til din helt egen specialist eller Expert uddannelse.

 

Top

 

 

ITIL kurserne

ITIL uddannelse diagram

Klik for større billede

Indenfor ITIL’s palet af certificerende kurser kan man bevæge sig i forskellige retninger styret af rolle og behov.

Har man brug for basisviden, tager man et ITIL Foundationkursus. Har man en operationel rolle, vil man sandsynligvis vælge at videreuddanne sig gennem ITIL’s capability-kurser, mens man som leder og procesejer  ormentlig vil gå lifecycle-vejen.

ITIL Practitioner er et forholdsvis nyt kursus, som retter sig mod løbende serviceforbedringer af en eksisterende management-struktur.

På alle kurser kan man tage et globalt anerkendt certifikat, og man kan slutte sit forløb med et MALC-kursus og et Expert-certifikat.

 

 

 

ITIL Roadmap

Roadmap

ITIL Roadmap - klik for at forstørre

 

 

 

 

 

Akkrediteret kursusorganisation

Westergaard processer og organisation er akkrediteret hos flere Examination Institutes.

 

ITIL Basiskurser

 

 

ITIL Videregående

Siden hentes. Henter siden ...
data